Party koktél ajánló

2010. 03. 12. - Cikkek, leírások - Ádám

„Milyen koktélt igyunk egy szórakozóhelyen?” Joggal merülhet fel a kérdés néhány kedves olvasónkban. Elgondolkodtunk, és mi magunk is beláttuk, hogy a válasz még sem annyira triviális, mint amennyire elsőre tűnik, hiszen egy igényes, jól felszerelt koktélbárban minden szükséges eszköz és hozzávaló a bártenderek rendelkezésére áll ahhoz, hogy tudásuk legjavát nyújtva szolgálják ki vendégeiket, ezzel szemben egy kissebb diszkóban, vagy egy felkapott szórakozóhelyen dolgozó mixernek alkalmazkodnia kell a hely nyújtotta lehetőségekhez. Ahhoz, hogy egy ilyen clubban is a lehető legjobb döntést hozzuk meg, mikor az italok kiválasztására kerül sor, nem árt ha tisztában vagyunk a hely eltérő jellegéből adódó különbségekkel.

Íme tehát néhány tanács, ami segítheti a szórakozni vágyókat.

Koktélok egy bárban

Ha koktélozásra adod a fejed a legjobb hely ahova betérhetsz, egy igényes koktélbár. Ezek a helyek - nevükből adódóan is – koktélok, italkülönlegességek készítésére és felszolgálására specializálódtak, az itt található bútorok, berendezések és a dekoráció alaposan végiggondolt, tudatos tervezés eredménye, és mind a mediterrán luxus élményét hivatottak fokozni az ide látogató vendégekben. Az itt dolgozó bártenderek szakmájuk elismert képviselői, így tökéletesen tisztában vannak azzal, hogyan járjanak vendégeik kedvében, és nem ritkán látványos showelemekkel kötik le az italra várakozók figyelmét.

Egy jól felszerelt koktélbárban a bőség zavara könnyen elbizonytalaníthat, ezért ha nincs konkrét elképzelésed arról, hogy mit is szeretnél megkóstolni, bátran kérj tanácsot a bártendertől. Egy lelkiismeretes mixer meg fogja kérdezni tőled, hogy édes vagy savanyú italt szeretnél-e, van-e kedvenc gyümölcsöd vagy kedvenc párlatod, amit mindig szívesen fogyasztasz. Válaszaid alapján már jó eséllyel tudni fogja, hogy milyen ital ízlik majd neked. Egy koktélbárban az árak nem éppen a legolcsóbbak, cserébe viszont biztos lehetsz benne, hogy koktélod a legjobb minőségű összetevőkből készül, friss és zamatos gyümölcsökből készített dekoratív díszek ékesítik majd, a szuvenírként félretett italkeverő pálcika vagy napernyő pedig még sokáig nosztalgikus érzéseket fog ébreszteni benned.

Koktélok egy clubban

Egy szórakozóhelyen, legyen az egy játékterem, diszkó vagy karaoke bár szinte biztos, hogy az itallapot böngészve koktélokkal is találkozunk. Ezek az intézmények a koktélbárokkal szemben azonban nem az italkülönlegességek előállítására szakosodtak, ezért számos olyan eszköz és berendezés hiányozhat a pult mögül, amik az összetettebb koktélok elkészítéséhez nélkülözhetetlenek lehetnek. Ezért egy szórakozóhely esetében fontos, hogy oly módon határozzák meg a kínálatot, hogy azok elkészítését a rendelkezésre álló eszközökkel minden esetben garantálni tudják. A kevesebb hely, a nagyobb forgalom, a hangzavar és az esetleg gyengébb minőségű alapitalok miatt sajnos az is előfordulhat, hogy egy a szakmáját értő és szerető mixer mégsem tudja a legjobbat nyújtani. Kíméld meg magad és a pultost is a kudarctól! Olyan koktélokat válassz, melyek kevés összetevőből állnak és hamar elkészíthetőek. Nagy forgalom és hatalmas hajtás mellett egy Mojito vagy egy Caipirinha nem a legjobb választás, hiszen elkészítésük az átlagosnál több időt igényel. A kapkodás hatására pedig kedvenc italod csak halvány árnyékát mutatja majd önmagának.

Ha egy új szórakozóhelyet szemeltél ki magadnak, próbálj érdeklődni az ismerősöktől, hogy milyen a kiszolgálás, illetve van-e valamilyen ital-különlegessége, koktél specialitása a clubnak. Az ilyen különleges italok, melyek a szórakozóhely hírnevét hivatottak erősíteni, valószínűleg ízleni fognak, ezért érdemes kipróbálni őket.

Az előző szempontokat figyelembe véve, a Koktelmania.hu összeállította azt az 5-ös listát, amelyet nyugodt szívvel választhatunk bármely szórakozóhelyen, és jó eséllyel beváltják majd a hozzájuk fűzött reményeket.

A Koktelmania.hu 5 leginkább ajánlott party koktélja:

A fenti lista a koktélok elkészítéséhez szükséges összetevők és idő mérlegelésével készült, közepes forgalmat feltételezve, ezért ha nincs nagy sor a pultnál, akkor nyugodtan próbálj ki más italokat, koktélokat is.

Megosztom: Iwiw   Facebook   Twitter   Google   E-mail   Megosztás