Nemek harca - Csajos koktélok

2010. 04. 17. - Cikkek, leírások - Niki

Valaki a divatnak hódolva, van aki csak mert egy filmben látta, mások csupán azért, mert még nem próbálták és persze azok, akik szeretik. Mindenkit más inspirál. Férfiak és nők, idősek és fiatalok, mindenki megtalálja a kedvére valót.

Cikksorozatunk első részében a női nem koktélozási szokásait boncolgatjuk, és fényt derítünk arra, hogy mi alapján választanak a hölgyek a kevert italok közül.

Az első benyomás

Meglátva a koktéllapot, ami a rutintalan, fiatal nőknek rögtön szemet szúr, az nem más, mint az ital találó fantázianeve. A nők számára nem az a legfontosabb szempont, – néhány esettől eltekintve - hogy mennyire jó alapanyagból, milyen összetevőkből készül az ital, sokkal inkább az, hogy mennyire hangzatos és nőcis névvel illetik a kiszemeltet, vagy az hogy a kedvenc filmjükben is ezt itta a főszereplő. Éppen ezért számít közkedveltnek a hölgyek körében az Orgasm, a Sex On The Beach, a Cosmopolitan, a Margarita vagy a Martini. Az már persze más kérdés, hogy a csajok többsége cikinek érzi, ha olyan koktélt kell kérnie a pultnál, aminek még a nevét sem tudja kiejteni, vagy épp pikáns elnevezése miatt zavarba ejtő, kellemetlen szituációba keveredhet. A fiatal, tapasztalatlan lányok nagy többsége az ital színe alapján választ magának, hiszen jól tudjuk, hogy egy sugárzó sárga, egy csábító piros esetleg egy intenzív rózsaszín kompozíció mennyire megnyerő tud lenni a gyengébbik nem képviselői számára.

Egy tapasztalt és csábításra kész nő azonban már más perspektívából szemléli az italokat. Nem jön zavarba attól, ha – édesszájú lévén – egy Orgasm-ra fáj a foga. Szemrebbenés nélkül megy oda a pulthoz és kéri ki – több ember füle hallatára – a kissé talán provokatív, ámde találó névre keresztelt, szexualitást eszünkbe juttató italt. Hölgyek, ha tehát csábítani van kedvetek, akkor nem kell mást tenni, mint leülni a mit sem sejtő kiszemelt mellé a bárpulthoz, magabiztosan kikérni a legnőcisebb italt, érzékien belekortyolni és a férfit máris levettétek a lábáról. A következő koktélt pedig már biztos, hogy nem te fizeted.

A koktélok világában jártasak tisztában vannak vele, hogy a koktél szomjoltónak nem a legideálisabb választás. Ezek az italok ugyanis inkább esztétikai alkotások és nem egy hörpintésre felhajtandóak. A különlegességüket az adja, hogy a jól összeválogatott és egymáshoz tökéletesen passzoló alapanyagoknak köszönhetően minden egyes cseppjük élvezetet nyújt és egy teljesen más világba kalauzolja fogyasztóit.

Vigyázzunk a vonalainkra

Fontos azonban megjegyeznünk, hogy hiába a finom íz, a pezsdítő érzés és a csodás látvány, bizony a koktélok többsége nem a light-os italok körébe sorolandó. A szeszek magas energiatartalmának köszönhetően ugyanis a kedvenc koktél kalóriatartalma az egekbe szökhet, fedezve ezzel napi kalóriaszükségletünk nagy részét. Mit sem ér tehát a csábító különlegesség, ha utána búcsút inthetünk a számunkra oly kedves ruhadaraboknak. Ha tehát épp a tavaszi fogyókúra közepén tartasz, vagy csak egészségesen akarsz táplálkozni, akkor célszerű tájékozódni e téren, hiszen két pohár Pina Colada és máris letudtad napi kalóriaszükségleted kétharmadát. Ha azonban nem akarsz lemondani a finomságokról, akkor használj diétás vagy kevesebb üdítőt és több gyümölcsdíszt az elkészítéséhez, ezáltal valamelyest csökkentheted annak kalóriaszintjét.

Shake it

Ami e finom italok elfogyasztását illeti, abban mi, hölgyek az élen járunk. De mi van a másik oldallal, nevezetesen a koktélok megalkotásával? Ezt a feladatot, előszeretettel hagyjuk az ellenkező nem képviselőire, pedig elkészítésükben sokszor legalább akkora élvezetet rejlik, mint fogyasztásukban. Hajlamosak vagyunk – alaptalanul - azt hinni, hogy ez férfiaknak való „munka”, pedig egy látványos mozdulat, vagy a díszítésben megbúvó határtalan fantázia és párunk máris csodálattal adózik tudásunknak. Egy elismerő pillantás a kedvestől, némi hencegés a barátoknak és a következő este már mindenki a te koktéljaidat akarja!


A Koktelmania.hu 5 legcsajosabb koktélja:

Legyen szó bármiről, egy búfelejtő este, egy fergeteges party a csajokkal, egy könnyed nyári este a pároddal, légy bevállalós és merd kikérni azt, ami leginkább vonz az itallapról. Hidd el, az elnevezés nem véletlen! Egy jéghideg Mojito vagy Sex On The beach és máris a homokos parton találod magad. No persze még csak képzeletben…vagy nem!?

Megosztom: Iwiw   Facebook   Twitter   Google   E-mail   Megosztás