Ararat Brandy

2012. 06. 02. - Italajánló - Ádám

Az ARARAT-ot, Örményország nemzeti szimbólumát - akárcsak Noé bárkáját - számtalan legenda övezi. Az ARARAT brandyt 1887 óta a legmagasabb minőségi szabványok jellemzik, a helyi, nemesített szőlőfajták, a szabadalmaztatott lepárlási technológia és a tölgyfahordós érlelés garancia a minőségre.

Az ARARAT hét különféle italspecialitást kínál az ínyenceknek, melyek bármelyike a családi vagy baráti összejövetelek, ünnepi alkalmak méltó kiegészítője. Varázslatos, aranyló színük, magával ragadó, emlékezetes aromájuk titka a kettős lepárlási eljárásban és az Ararat-völgy egyedülálló mikroklímájában rejlik.

Az ARARAT brandyk jellemzői:

  • mély borostyán szín

  • élénk aroma

  • gazdag, bársonyos íz

  • hosszan tartó utóíz

A 2010. évi hazai és nemzetközi elismerések, a Gyulai Nemzetközi Gyümölcspárlat Verseny Grand Champion díja nagyban hozzájárult az ARARAT sikertörténetéhez, bátran állíthatjuk, hogy az “örmények legendás aranya” egyre fényesebben tündököl. Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy az ARARAT brandyk 25 év után kibővített választékban állnak rendelkezésre Magyarországon. Ezért ahhoz, hogy megkóstoljuk e nemes párlatot, ma már nem szükséges Örményországba utaznunk.

Kellemes élményben lesz részünk, ha megvásárolunk egyet a gyönyörű üvegekből, melyek egyébként 2011-ben fokozatosan lecserélődnek, a mai üvegek helyét a premium és standard termékek esetében nyújtottabb nyakú, a 15 és 20 éves üvegeknél harang alakú üveg veszi át. A díszdobozok bordó színről barnára váltanak, melyek még inkább az ARARAT italok prémium jellegét hangsúlyozzák.

Az idei év slágere egész biztosan a csokoládéba töltött ARARAT lesz, mely különlegesség a Stühmer Kft-vel közös gyártásban készül, kiváló alapanyagokból, lehengerlő ízzel.

A brandy és a csokoládé együtt több, mint külön-külön. Úgy is jellemezhetjük az élményt, hogy a csokoládé és az ARARAT együtt olyan, mint az éden, egy kis tejszínhabbal a tetején. Ami ebben a megállapításban a legfontosabb: az ARARAT Brandy valóban az édenkert közeléből származik. A legenda szerint Noé elsőként kezdett borkészítésbe, miután bárkájával megrekedt az Ararat hegyen.

Az ARARAT brandyk magas cukortartalmuk révén magukban hordozzák az évi több mint 300 napig tartó napsütést, annak minden erejével és mágikus hatásával. Ha mindezt csokoládéval bolondítjuk meg: valóban az édenkert közepén találjuk magunkat. Mi lehetne édesebb és ősibb boldogságérzet, mint egy kis ízelítő az éden ízéből? Elég, hogy egyetlen STÜHMER ARARAT desszert elolvadjon a szánkban, és máris többet tudunk a tökéletes élvezetről, mint valaha.

Az ARARAT brandyk tökéletes aromájának titka a kettős lepárlási eljárásban rejlik, mely megőrzi az örmény szőlőfajták sajátos ízét és illatát. Az első lepárlás során a fiatal bor tömény szesszé válik, melynek alkoholtartalma nem haladja meg a 27-30%-ot. A második lepárlás után kapjuk a nyers brandyt, 70-78%-os alkoholtartalommal. Ezen lepárlásnál az elő- és utópárlatokat (a párlat “fejét” és “farkát”) eltávolítják, hogy az érlelőhordókba csak a középpárlat, vagyis a “szív” kerülhessen. A párlat “szívét” ezután évszázados tölgyfahordókba vezetik és ezekben pihentetik.

Gondoltad volna?
“Sose késs vacsoráról, szívj Hawaii szivart és igyál örmény konyakot” - vallotta Sir Winston Churchill, aki a jaltai konferencián kapott ARARAT konyakot megkóstolva azonnal beleszeretett az örmény különlegességbe.

Az ARARAT Brandyket kizárólag a Yerevan Brandy Company készíti, amely 100 éven át gondosan megőrizte a legendás italhoz fűződő hagyományokat. Miközben ragaszkodik az erősen gyökerező hagyományokhoz, a Yerevan Brandy Company a gyártás valamennyi szakaszában a legmagasabb, európai élelmiszeripar vezetői által előnyben részesített minőségi és környezetvédelmi szabványokat alkalmazza, és létesítményeit állandóan fejleszti.

Koccintsunk együtt legszebb ünnepeinken, ARARAT brandyvel, és sose feledjük: ezt az értéket mértékkel kell fogyasztani!

ARARAT - Az örmények legendás aranya

További információ: www.araratbrandy.hu

Megosztom: Iwiw   Facebook   Twitter   Google   E-mail   Megosztás