Dátum
Keresés
Alapismeretek tovább
2012. 01. 29.
Bártender lexikon
2011. 09. 17.
Koktél díszek
2011. 08. 16.
Kik dolgoznak a bárban?
Cikkek, leírások tovább
Hírek tovább
Italajánló tovább
2012. 06. 02.
Nemiroff - márkaismertető
2012. 06. 02.
Ararat Brandy
2011. 10. 25.
Flow Elixir

Alapismeretek

 

Bártender lexikon

2012. 01. 29. - Alapismeretek
Barmat, flip, peel?! Szakkönyveket lapozgatva, vagy egy koktélbárban ücsörögve te is biztos elcsíptél már egy-két olyan szót, szakzsargont, melynek valódi jelentéséről nem sok sejtésed volt. Hogy ez többet ne fordulhasson elő, a koktelmania.hu megalkotta a bártenderek lexikonját, ami a szakmában legsűrűbben ...
 

Koktél díszek

2011. 09. 17. - Alapismeretek
A koktélok nem csak csodás ízükkel nyerik meg az embereket, hanem lenyűgöző látványt is nyújtanak. Éppen ezért a koktélok készítése során ügyelnünk kell arra, hogy a külsőségekre is elegendő figyelmet fordítsunk. A továbbiakban néhány olyan praktikát ismertetünk melyet gyakran alkalmazunk a kívánt hatás ...
 

Kik dolgoznak a bárban?

2011. 08. 16. - Alapismeretek
A következő felsorolásban bemutatjuk nektek az éttermekben és bárokban található, kifejezetten az italokkal, koktélokkal foglalkozó szakmákat. Bártender vagy mixer: A bártender alapvetően a magyar pultos szót jelenti. Egy bártender feladata a pontos és gyors ital kiszolgálás. A bártender egyben barista ...
 

Házi készítésű szirupok

2010. 08. 29. - Alapismeretek
Manapság a koktél alapanyagok beszerzése pofonegyszerű feladat, hiszen ha betérünk egy bevásárlóközpontba szinte bármit megtalálunk a grenadine sziruptól egészen a mogyoró, mangó vagy éppen a rózsa szirupokig. Azonban ez nem volt mindig így. A bárkultúra hajnalán, amikor a ma már klasszikusnak számító ...
 

Koktélos poharak

2010. 03. 23. - Alapismeretek
A koktélok valódi ízét, csak a megfelelő pohárban tapasztalhatjuk meg igazán. Amellett hogy a poharaknak mindig makulátlanul tisztának kell lenniük, fontos az alakjuk is, hiszen minden forma harmóniát teremt a benne található itallal, illetve akadnak olyan poharak is, melyek az italok ízét is képesek ...
 

Báreszközök

2010. 03. 11. - Alapismeretek
Ahhoz, hogy a koktélok készítése egyszerű és élvezetes legyen, elengedhetetlen a megfelelő eszközök használata. Mint, ahogy rántottát is lehet készíteni teflon serpenyő helyett egy egyszerű lábasban is, úgy a martini koktélokat is készíthetjük shaker nélkül, azonban a különbség érezhető lesz. Éppen ezért, ...
 

Az italkészítés szabályai

2010. 03. 10. - Alapismeretek
A koktélok készítésének trükkjei folyamatosan változnak. Akadnak azonban olyan örökérvényű praktikák, melyek évtizedek óta a koktélkészítés alapszabályaiként ismertek. Összeállításunkból most Ti is megismerhetitek, melyek azok az alapelvek, melyekre mindig érdemes odafigyelni az italok keverése közben. ...
 

A koktél megszületése

2010. 03. 10. - Alapismeretek
A koktél stílusosan elkészített, finom, kevert ital, mely névvel, a szigorú szabályok szerint, a csakis koktélpohárban szervírozható, űrtartalmát tekintve 7 cl-t meg nem haladó, maximum 5 hozzávalóból álló italokat illethetjük. Ez a megközelítés azonban manapság egyre jobban feledésbe merül, így nyugodt ...